MENU

Welzijn op recept

Soms is het lastig om zelf een goede draai aan het leven te geven. Bijvoorbeeld bij verlies, ziekte of een andere vervelende gebeurtenis. Misschien heeft u lichamelijke of psychische klachten. U wilt er wel iets aan doen, maar om die eerste stap te zetten of erachter te komen hoe u zich beter kunt gaan voelen, kan lastig zijn. In dat geval kan Welzijn op Recept een hulp voor u zijn.

Pluspunt en zorgverleners werken samen in Welzijn op Recept. De zorgverleners (huisartsen, fysiotherapeuten, wijkverpleegkundigen) kunnen voor u een recept uitschrijven en u verwijzen naar welzijn. Het idee erachter is dat bewegen, samen activiteiten doen, iets nieuws leren en creativiteit een eerste stap kan zijn naar een aangenamer en gezonder leven. 

Na een verwijzing komt u via een beroepskracht in contact met een vrijwillige welzijnscoach.
De welzijnscoach gaat met u in gesprek en bespreekt uw wensen en mogelijkheden. De welzijnscoach is goed op de hoogte van wat in de buurt te doen is en kan u daarom goed op weg helpen om een activiteit te vinden die bij u past. Ook kan de coach de eerste keer met u meegaan als u dat wilt.

De welzijnscoach is er voor alle inwoners van Zandvoort van 18 jaar en ouder. De hulp van de welzijnscoach is gratis.

Wilt u meer weten? Neem contact op met Astrid Zoetmulder, tel: 023-5719393 of e-mail.

MENU