MENU

Helpen als vrijwilliger

Pluspunt biedt een scala aan vrijwilligerswerk voor jong en oud! Ook in De Blauwe Tram is er wel een klus te vinden die bij je past en die je leuk vindt. De wensen en mogelijkheden van de persoon bepalen de mate van inzet en het takenpakket. Dit kan variëren van een kortdurende klus van enkele weken tot structurele taken op een vaste ochtend of middag per week.

Vind je het leuk om te helpen als gastvrouw/heer, bij de balie of in het beheer?

Of ben je creatief? Er is vast een vrijwilligerstaak die bij je past!

Op dit moment zijn ruim 230 vrijwilligers actief bij Pluspunt.
Alle vrijwilligers van Pluspunt zijn goed verzekerd en zij ontvangen een onkostenvergoeding voor de werkelijk gemaakte kosten.

Na een inwerkperiode kunnen vrijwilligers terugvallen op een vaste beroepskracht voor werkbegeleiding. Voor wie zijn deskundigheid wil verbeteren worden themabijeenkomsten georganiseerd. Elk jaar wordt een vrijwilligersfeest en een kerstborrel georganiseerd.
Pluspunt heeft alle rechten en plichten voor vrijwilligers uitgebreid beschreven in de nota vrijwilligersbeleid. Deze kunt u hier downloaden.

Ons vrijwilligerswerk is voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd, opleiding en achtergrond. Ook vragen steeds meer bedrijven naar het vrijwilligerswerk op een CV. Vrijwilligerswerk is voor mensen met een (tijdelijke) uitkering dan ook gewoon toegankelijk.

Een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek kan met Hans Ruurda, telefoonnummer 023-3040700 of e-mail

Download hier het declaratieformulier voor gemaakte onkosten.

Alle informatie is ook te lezen in de folder Werving vrijwilligers

Vacatures

Vanaf 3 september is de receptie van De Blauwe Tram, 5 dagen in de week open.
Wij zijn op zoek naar receptie medewerkers m/v!
Lijkt het jouw leuk om ons gezellige team te versterken als vrijwilliger? Neem dan contact met ons op.
e-mail

Gezocht: vriendelijke gastvrouw/heer!

Als gastvrouw bij De Locomotief zorg je voor een goede sfeer. Dit doe je door te helpen met koffie/thee zetten/schenken en gezellig met mensen een praatje te maken. Je stimuleert de deelnemers om zoveel mogelijk zelf te doen, en waar nodig geef je ondersteuning. Je helpt verder bij de voorbereiding, tijdens de activiteiten en bij het opruimen.
De Locomotief is een gezellige ontmoetingsplek voor senioren met bijvoorbeeld beginnende dementie of Parkinson die met elkaar het programma bepalen. Dit kan variëren van spelletjes doen, creatief bezig zijn, samen muziek maken, lezen of er op uit.

Stel jij mensen graag op je gemak, ben je geduldig, heb je inlevingsvermogen, knoop je makkelijk een praatje aan met mensen en heb je affiniteit met de doelgroep, neem dan contact met ons op!

Wanneer: elke dinsdag van 9:30 -13:30 uur
Waar: Wijksteunpunt De Blauwe Tram, Louis Davids Carré 1, Zandvoort
Contactpersoon: Shirley Parrée
Email Shirley
Tel: 06-44683110

Gezocht: Creatieve meedenker!
Zit u boordevol ideeën, heeft u een talent die u wilt overbrengen op anderen, een hobby die u samen met anderen wilt uitvoeren óf vind u het leuk om anderen te stimuleren actief mee te doen en mee te denken kom dan meedoen met de ‘ideeënwagon’ van de Locomotief!
De Locomotief is een gezellige ontmoetingsplek voor senioren met bijvoorbeeld beginnende dementie of Parkinson die met elkaar het programma bepalen. Dit kan variëren van spelletjes doen, creatief bezig zijn, samen muziek maken, er op uit of iets heel anders. Alle deelnemers worden gestimuleerd hun eigen kennis, talenten, ideeën en wensen in te zetten voor de activiteiten.

Wanneer:
De Locomotief is elke dinsdag van 10:00 -13:00 uur
De ‘ideeënwagon’ komt 1x in de 4 weken bij elkaar en leden van de wagon doen minstens 2x per maand mee met de Locomotief .

Waar: Wijksteunpunt De Blauwe Tram, Louis Davids Carré 1, Zandvoort
Contactpersoon: Shirley Parrée
Email Shirley
Tel: 06-44683110

EN OOK
Voor de biljart ochtenden zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om het geheel aan te sturen, in te plannen en met de deelnemers af te rekenen. Een kopje koffie verzorgen en eventueel biljart uitleg geven behoren ook tot de taken alsmede het organiseren van bijvoorbeeld een biljart toernooi.
TEVENS,
Gastvrouwen/heren, Digitaal handige vrijwilligers en beheervrijwilligers (voor het betere sjouwwerk) Ben jij een paar uur per week beschikbaar en wil je meehelpen om van de Blauwe Tram een succes te maken?
Dan zoeken we jou!

Actuele vrijwilligers vacatures (voor heel Zandvoort) kunt u vinden op
www.vip-zandvoort.nl

MENU